Han är en inflyttad dalmas som mer känner sig som en göteborgare. Möt en av Persson Hyrmaskiner franchisetagare – depåchefen Anders Nilsson.

2010 gick Persson Hyrmaskiner ut med att de skulle öppna en depå i Uddevalla. Skillnaden från de andra depåerna var att den här skulle bli en franchise. Totalt 70 personer sökte tjänsten. En av dem var Anders Nilsson, blott 26 år gammal.

Jobbet gick till Anders och tillsammans med Persson Hyrmaskiners VD, Joakim Dahlgren, satte de upp en femårsplan för depåns omsättning. Det tog ett och ett halvt år, sedan hade Anders och hans anställda uppnått målet.

Anders växte upp i Borlänge tillsammans med sin mamma, pappa och storasyster. Vid sex års ålder flyttade familjen till Kode utanför Göteborg.
– Jag säger själv att jag är göteborgare. Då jag tyvärr inte har någon dialekt kvar från Dalarna, säger Anders på göteborgska.

Mamma och pappa Nilsson drev norra Dalarnas största tvätteri i Borlänge innan flytten till västkusten. Något som troligtvis har påverkat Anders intresse för entreprenörskap.
– Vi är en hel familj av egenföretagare. Min syster och många av mina kusiner driver eget företag, berättar Anders.

Rollen som depåchef
Anders berättar att ta rollen som depåchef är det bästa han har gjort. Att ha daglig kontakt med kunderna gör jobbet roligare och med sin erfarenhet, bland annat som maskinreparatör och arbetsledare gör att han har en stor förståelse för kunderna.
– Jag är mycket ute på golvet. Att vara kontorsnisse passar inte mig utan jag vill vara nära kunderna och hjälpa till att lösa deras problem, berättar Anders.

På fritiden gillar han att dansa bugg. Anders fick upp ögonen för det när han och en kompis hoppade på en buggkurs. Det var också genom dansen Anders träffade sin sambo.
– Med en tvåårig son blir det inte lika mycket dans som tidigare, numera får jag hålla mig till måndagar. Min syster driver en dansskola i Jörlanda och där hjälper jag till med att hålla kurser, säger Anders.

I framtiden siktar Anders på att hitta nya områden där depån kan utvecklas och ta fler marknadsandelar. Men det blir också en och annan resa till fjällen där familjen har en stuga.
– Vi försöker åka upp flera gånger i månaden under vintern. Då blir det en hel del snöskoteråkning.

Anders Nilsson
Ålder: 34
Bor: Ödsmål
Familj: Sambo och en son
Intressen: Åka snöskoter, dansa bugg