Pressmeddelande 170914

Stenungsundsföretag utmanar de största

inom maskinuthyrning med mobila depåer

Än så länge är det endast de stora uthyrningsföretagen som är aktuella för de absolut största byggprojekten i Sverige. Detta är något som Persson Hyrmaskiner i Stenungsund vill ändra på.

Nu utmanar man de stora börsbolagen genom ett nytt bolag som kommer att driva mobila uthyrningsdepåer av byggmaskiner i direkt anslutning till de större byggprojekten i landet.

Först ut är två gigantiska byggprojekt i Västerås respektive Eskilstuna, som totalt kommer att sysselsätta närmare 750 personer.

Tillsammans med branschkollegan Herok AB i Mälardalen startade man nyligen bolaget Persson Hyrmaskiner Herok Projekt AB. Samarbetet är ovanligt i sitt slag och kommer kasta nytt ljus på maskinuthyrningsbranschen.

– Många andra företag i byggbranschen arbetar ju på det här viset men det har varit ovanligt i just vår nisch. Mig veterligen är detta den största satsningen som två företag gör tillsammans, säger Joakim Dahlgren, VD på Persson Hyrmaskiner.

25 år har gått sedan Persson Hyrmaskiner öppnade sin första depå i Stenungsund. Sedan dess har företaget expanderat och öppnat flera depåer längs västkusten. Nu är det dags att bryta ny mark, nämligen i Västerås och Eskilstuna. Att det blir just här beror på att ett stort uppdrag i området kommit in. 
– Att expandera och synliggöra oss i andra delar av Sverige än västkusten är något vi pratat om länge. När chansen nu dök upp genom en förfrågan från kund kände vi att det var dags, berättar Johan Lindström, marknadschef på Persson Hyrmaskiner och VD i det nya bolaget.

Uppdraget är av det större slaget och innebär beläggning i området under en flerårsperiod. 
För att göra etableringen så smidigt som möjligt har företaget gått samman med Herok, ett företag med flera depåer i Mälardalen.

– Vi har bestämt att göra en satsning tillsammans, mycket smidig lösning eftersom de redan finns i området och kan bistå med lokaler och kompetens, säger Lindström. 
Etableringen i Mälardalen innebär också att företaget blir starkare på hemmaplan.

– Så blir det, våra depåer här kommer ju att växa i och med att vi kommer att köpa in mer produkter. Den här typen av samarbete är mig veterligen också den största i branschen någonsin, och det stärker ju givetvis oss på alla plan, säger Joakim Dahlgren.

Arbetet är redan i full gång och kommer att sysselsätta drygt 750 personer totalt.