Amerikaskjulet i Göteborgs hamn har en lång historia bakom sig och har haft flertalet celebra besök. Nu ska den över hundra år gamla terminalen återigen ta emot kryssningsfartyg. Inför invigningen renoveras terminalen och HTE Produktion är ansvarig för betongreparationer och markarbetet.

Amerikaskjulet vid Stigbergskajen i Göteborg byggdes 1912 och är känt för att vara Amerikalinjens avgångsterminal fram till 1975. Förutom en fartygslinje till Amerika har också linjer avgått till Stockholm. Under sina glansdagar har terminalen besökts av flera välkända personer som svenska kungligheter och självaste Greta Garbo, men även tyska krigsfångar när ett av rederiets fartyg chartrades ut till internationella Röda Korset under andra världskriget.

Våren 2018 ska terminalen återigen ta emot kryssningsfartyg. Invigningen är den 10 april och till dess har ett stort renoveringsarbete pågått av terminalen, både in- och utvändigt. Ansvarig för betongreparationer och markarbetet är HTE Produktion och de är nu inne i den fjärde etappen. Amerikaskjulet är klassat som en historiskt intressant byggnad vilket är steget före kulturmärkning. Det betyder att vissa delar av byggnaden måste återställas i sitt befintliga skick när renoveringen är klar.
– Vi får göra en noggrann demontering av granitstenarna runt lastkajen. Allting fotas och märks upp för att sedan sättas tillbaka på sin exakta plats, säger Micael Johansson, arbetschef på HTE Produktion.

Micael är inte ovan med den här typen av avancerade projekt. Hans avdelning på HTE Produktion inom betongreparation inriktar sig på mer krångliga arbeten varav Amerikaskjulet är ett sådant. Andra projekt kan vara undervattensgjutning som involverar dykare med mera och sådana projekt som är fysiskt svårtillgängliga eller kräver lösningsorientering.

Persson Hyrmaskiners Göteborgsdepå hjälper till att leverera utrustning till Micael och hans sju anställda på plats.
– Vi har arbetat med Persson Hyrmaskiner under en längre tid på grund av att kommunikationen har varit så himla bra. Man får svar direkt och det är aldrig någon problematik, säger Micael.

När terminalen är klar har lastkajen förstärkts och tillgänglighetsanpassats med nya ramper utomhus. På framsidan har man anpassat för att kunna ta emot bussar bättre, en rondell har anlagts och uppställningsplatser har byggts om.

Läs mer om HTE Produktion på deras hemsida.