Persson Hyrmaskiner har alltid känt starkt för olika typer av idrott. Nu gör företaget en satsning och sponsrar IFK Göteborg för säsongen 2018. Det blir en av de största satsningarna för Stenungsundsföretaget inom sponsring.

Nyligen skrev Persson Hyrmaskiner på avtalet att sponsra fotbollsklubben IFK Göteborg. Det är en ytterligare satsning att sponsra klubbar i Västra Götalandsregionen. Sedan tidigare stöttar maskinuthyrningsföretaget Kungälvs IK (hockey), Kungälvs HK (handboll), Ljungskile SK (fotboll) och 89ers Stenungsund (innebandy). Det innebär att det nya avtalet blir en av de största satsningarna på en klubb.

Det senaste halvåret har tankarna gått hos Persson Hyrmaskiner om vad nästa engagemang inom idrotten ska bli. Att sponsra ett stort klubblag som IFK Göteborg har länge funnits på kartan och dialogen med klubben har pågått sedan innan nyår.
– Vi har gjort en del research om föreningen och haft möten på Kamratgården. Det här är en bra start för Persson Hyrmaskiner i och med att IFK Göteborg är den största fotbollsklubben i Göteborg, deltar i Svenska Cupen och har bra publiksiffror, säger Johan Lindström, marknadschef på Persson Hyrmaskiner.

Något som har vägt tungt för Persson Hyrmaskiner är IFK Göteborgs satsning på ungdomsverksamheten, något som ligger varmt om hjärtat för uthyrningsföretaget. Akademin är en unik satsning som IFK Göteborg bedriver för barn- och ungdomar i åldern 5 till 19 år. Värdegrunden ligger i fyra ord: kamratskap, kul, kämpa och kunskap.
– IFK Göteborg är duktiga på att ta hand om barn och ungdomar. De har en bra ungdomsverksamhet som vi värdesätter och den gemenskap de skapar är viktig, kommenterar Johan.

Skapa win-win
Persson Hyrmaskiner kommer under säsongens gång få möjlighet att bjuda kunder och potentiella kunder på hemmamatcher. Men också delta i olika typer av nätverksträffar tillsammans med andra sponsorer. Förväntningen är att få möjlighet att bredda sitt nätverk och knyta ännu fler kontakter.
– Vi tror att vi genom det här kan skapa en win-win situation för oss och IFK Göteborg. Precis som alla andra klubbar är de i behov av sponsorer för att kunna driva och utveckla sin verksamhet. De är också duktiga på att skapa mervärde för sina sponsorer. Vi ser fram emot att få synas och bli ett ännu mer välkänt varumärke, avslutar Johan.