På 60-talet grundades Torslanda Entreprenad utanför Göteborg. Drygt femtio år senare har företaget växt till cirka 70 medarbetare och blivit uppköpta av den stora bygg- och fastighetskoncernen Gullringsbo Egendomar.

Torslanda Entreprenad har lång erfarenhet av mark- och anläggningsarbeten. Sedan starten har företaget växt och delats in i två grenar – bygg och anläggning samt service. Idag ägs företaget av Gullringsbo Egendomar som äger bland annat Svenska Hus, Forestry, MVB och Novi Real Estate.

Göteborgsföretaget är välkänt och har en fördel i att vara ett stort företag. På det sättet kan de vara allsidiga och ha kompetens inom flera olika områden.
– Under 2017 har bara jag varit inblandad i 142 projekt. Det är både stora och mindre entreprenader som vi är inblandade i, säger Thomas Krafft, platschef på Torslanda Entreprenad.
Och kunderna är många och varierar från olika byggherrar som Skanska och NCC till bostadsrättsföreningar.

Thomas har använt sig av Persson Hyrmaskiner sedan 2008. Då hade Johan Lindström som är marknadschef varit förbi och presenterat uthyrningsföretaget.
– Vi fick en bra personkemi och de har verkligen levt upp till vad de lovat. De har bra utbud, service och priser, säger Thomas.

Persson Hyrmaskiner får ofta hyra ut utrustning till serviceavdelningen på Torslanda Entreprenad. Då är det snabba puckar om något behöver lagas. Men det kan också vara allt från grävmaskiner till småmaskiner. Företaget arbetar med hela Göteborg som sin bas.
– Det finns en bra tillgänglighet tack vare att Persson Hyrmaskiner har flera depåer på olika platser i Västsverige. Vi kan då hyra där vi får tag på grejerna snabbast. Dessutom har de material som andra inte har, säger Thomas.

Tidigare i år var Persson Hyrmaskiner inblandat när Torslanda Entreprenad hade i uppdrag av Kungälvs kommun att bygga modulhus i Ängegärde. Då hyrdes det ut bodar, skalskydd, staket och ID06-passager. Thomas har nästan dagligen kontakt med någon av depåerna runt om i Västsverige, och det är inte bara Thomas som hyr av Persson Hyrmaskiner på företaget. Men efter 20 år som anställd går nu Thomas i pension. Då blir det mer tid över till att resa, åka båt och motorcykel och familjens jordbruk. Pensionen hindrar honom dock inte från att fortsätta arbeta.
– Jag kommer hoppa in och jobba lite då och då. Jag trivs jättebra så datorn och telefonen får följa med mig hem, skrattar Thomas.

Läs mer om Torslanda Entreprenad här!