Inför julen 2016 bestämde sig Persson Hyrmaskiner för att skippa julklappar och donera till välgörande ändamål istället. Något som har uppskattats bland både anställda och kunder. I år fortsätter företaget att donera till frivilligorganisationer i juletider.

Tidigare år har Persson Hyrmaskiner delat ut julklappar men julen 2016 bestämde sig Johan Lindström, marknadschef på Persson Hyrmaskiner, för att göra annorlunda. Då donerades en summa till Jontefonden istället som är en stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation och deras syskon. Jontefonden startades av Jonathan och hans familj i Kungälv när han var svårt sjuk i lungfibros och var i behov av nya lungor. Jonathan gick senare bort i november 2015. Stiftelsen var första valet för företaget eftersom Jonathan var från Kungälv och det var viktigt att bidra till en organisation i regionen.

För det växande företaget är det viktigt att ta socialt ansvar. Men även att uppmana andra till att göra gott.
– Alla våra kunder är värda lika mycket och vi kände att det är svårt att ge julklappar till endast specifikt valda kunder. Vi konsumerar tillräckligt i samhället och vi hoppas att genom att göra såhär får det en större uppskattning, säger Johan.
Något som stod till grund för beslutet att inte skicka ut julklappar. Istället doneras en summa till ett nytt välgörande ändamål per år.

I år donerar uthyrningsföretaget 20 000 kronor till Giving People. Hjälporganisationen hjälper de barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet, förebygger att barnfamiljer hamnar i en sådan situation och att motverka utanförskap och sociala klyftor.
– Vi tog en diskussion internt och bestämde oss för Giving People. Det är ingen stor organisation men de har hjärtat på rätta stället och kan göra mycket med små medel. De ordnar bland annat matkassar till barnfamiljer och julklappar till barnen, säger Johan.

För Persson Hyrmaskiner är det viktigt att kunna göra punktinsatser samtidigt som det finns en större plan som innefattar att vara aktiva inom föreningslivet.
– Att vara företagare betyder också att det finns möjlighet till att ta socialt ansvar men det behöver inte innebära att ge pengar. Det kan vara att ta in personer som genomgår arbetsprövning av olika anledningar. Att det här tänket finns är viktigt så att vi alla kan hjälpa de som vill tillbaka in i samhället och arbetslivet, säger Johan.

Läs mer om Jontefonden, här!

Läs mer om Giving People här!