Det skulle bli en anställningsintervju. Men slutade med att den sökande och anställde startade eget tillsammans. Idag har Alehall & Kempe Projektutveckling vuxit och blivit ett välkänt namn i Kungälv.

Idag sitter Anders och Christian, tillsammans med två anställda, hos Persson Hyrmaskiners depå i Kungälv sedan september i år. De hyr in sig i kontoret på övervåningen. Men det var inte självklart från början att de skulle sitta just där.
– Från början satt vi i Surte och trivdes bra där. Men efter en visning av Perssons nya depå i Kungälv såg vi att det fanns ett outnyttjat kontor på övervåningen som passade oss perfekt, säger Christian Alehall, marknadsansvarig på Alehall & Kempe Projektutveckling.

Persson Hyrmaskiner har levererat både stora och små maskiner till projekten som drivs av det lilla företaget.
– Vi har arbetat med Persson sedan vi startade och de levererar en personlig service som är oslagbar. Det vi har gemensamt är att vi är entreprenörföretag som pratar samma språk där båda förstår vikten av att ha bra affärsrelationer, säger Anders Kempe, produktionsansvarig.

En fördel att sitta så nära en leverantör menar både Anders och Christian är att de personliga banden stärks ännu mer, något som båda företagen tycker är viktigt.
– Vi samarbetar med alla Perssons depåer beroende på vilken som är närmast det projekt vi arbetar med. Man blir sedd som kund hos alla depåer. Vi känner varandra bra och kan ha en dialog. De har skött sig hundraprocentigt med rena och fungerande maskiner. Och skulle något inte fungera så löser de det, tillägger Christian.

Det största projektet som Anders och Christian drivit med hjälp av maskiner från Persson är bygget av en Peugot-handlare i industriområdet i Kungälv, i närheten av depån och deras kontor. Det varade i sju månader – från sprängning till invigning.
– Det projektet passade oss perfekt, kommenterar Anders.
Men både Anders och Christian har svårt att beskriva ett drömprojekt.
– Det handlar inte så mycket om själva uppdraget utan att relationerna fungerar. Man har kommit i mål tillsammans där både vi och beställaren har fått och levererat det man vill, avslutar Christian.

Läs mer om Alehall & Kempe Projektutveckling på deras hemsida:
http://www.akprojektutveckling.se