Inom kort öppnar Persson Hyrmaskiner en ny depå. Stenungsundsföretaget går nu från fyra till fem depåer och det nya tillskottet blir i Trollhättan.

Den senaste tre åren har Persson Hyrmaskiner växt så det knakar. Under tre år, fram till år 2017, dubblerades nästan omsättningen och marknaden är minst sagt het. I Västsverige byggs det som aldrig förr. Maskinuthyrningsföretaget känner av efterfrågan och ser flera möjligheter hur verksamheten kan utvecklas. Bland annat är nu Persson Hyrmaskiner en komplett leverantör inom trafikavspärrning och erbjuder även framtagande av trafikanordningsplaner.

En stor nyhet under hösten är den nya depån i Trollhättan som öppnar inom kort på Betongvägen i Stallbackaområdet. Just nu pågår arbetet med att anpassa lokalen till Persson Hyrmaskinersaffärsverksamhet.

Trollhättans närmaste depå inom företagsfamiljen blir Uddevalla som redan idag har kunder i orten. Nu kan maskinuthyrningsföretaget bli en ännu bättre leverantör till sina befintliga kunder i området och samtidigt nå kunder utanför de centrala delarna av staden. På så sätt kan Persson Hyrmaskiner erbjuda ännu bättre service.
– Vi ser ett kommande behov av underhåll och nybyggnationer i och omkring Trollhättan. Efterfrågan från våra kunder stiger och nu vill vi växa där de befinner sig och där de behöver oss, säger Jens Bergvie, VD på Persson Hyrmaskiner.

Depån i Trollhättan är på drygt 1 600 kvm och har en stor gårdsyta. I nuläget pågår rekrytering av personal till depån. Persson Hyrmaskiner söker bland annat en depåchef, uthyrare och en returkontrollant.
– Vi söker en depåchef som är självgående och med mycket driv. Man behöver nödvändigtvis inte komma från branschen men vi ser någon som har en lokal anknytning, kommenterar Jens Bergvie.