Persson Hyrmaskiner började sponsra Kungälv Hockey för fem år sedan. Idag fortsätter företaget att bidra till förenings- och ungdomsverksamheten genom att sponsra fler hockeyklubbar och andra idrotter.

Johan Lindström, marknadschef på Persson Hyrmaskiner, började involvera sig i Kungälvs IK när sonen började spela hockey i klubben. Första gången det hockeyintresserade företaget var matchvärd var för fyra år sedan, i mötet mellan Bäcken HC och Kungälvs IK.
– Den senaste tiden har vi även engagerat oss i viktiga evenemang som Rosa Matchen. Den arrangerades av Kungälvs juniorhockeylag och alla intäkter gick oavkortat till Cancerfondens arbete kring bröstcancer, säger Johan.

De senaste fem åren har Persson Hyrmaskiner kunnat göra flera lokala insatser som antingen är styrda från huvudkontoret i Stenungsund eller via de lokala depåerna med stöttning av Stenungsund. Klubbar som Kungälvs IK (hockey), Kungälvs HK (handboll), Ljungskile SK (fotboll) och 89ers Stenungsund (innebandy) har alla sponsrats av Persson Hyrmaskiner på olika sätt.
– Totalt satsar vi nästan en halv miljon kronor på sponsring per år, säger Johan.

Syftet med sponsringen för olika klubbar är att det ska vara en win-win för både klubben och Persson Hyrmaskiner. Av den summan som går till ungdomsverksamheten kan det hjälpa med matchkläder för inte bara ett lag, utan flera. Dessutom får den lokala depån möjlighet att visa upp sig lokalt, knyta fler viktiga kontakter och bygga företagets varumärke. Föreningen får också möjlighet att bygga ut sitt kontaktnät genom företagen och hitta personer som vill engagera sig frivilligt.

Inom idrotter är det viktigt med sponsorer. Det skapar möjlighet till att fler kan utöva sport eftersom kostnaderna kan hållas till minimum. Men det är även viktigt för att kunna driva föreningen framåt.
– Det är jätteviktigt med sponsorer och helt avgörande för att klubben ska överleva. Det ger oss en möjlighet att utveckla våra spelare och klubben i sig, säger Ann-Sofie Sjögren, sponsoransvarig, Kungälvs Handbollsklubb.

För Johan är det en självklarhet att engagera sig inom idrotten.
– Det är viktigt att stötta föreningar i stort. Alla föreningar är mer eller mindre ideella och kräver ett ideellt engagemang från styrelse, ledare, tränare och föräldrar. Då känns det gott att kunna hjälpa till, säger Johan som även är ideellt engagerad i Kungälvs IK.