Amfix Bygg grundades 2003 i Uddevalla och idag är de totalt 12 anställda. Den största delen av projekten utförs i och omkring Uddevalla men företaget har även en spridning från Strömstad ner till Göteborg. Oavsett plats hyr Amfix Bygg alltid maskiner av Persson Hyrmaskiner.

När Amfix Bygg startade år 2003 var det bröderna Andreas och Marcus som drev företaget och var de enda anställda. År 2010 kom Håkan Bäckman in som tredje delägare. Numera är Håkan och Marcus de enda delägarna medan Andreas är kvar som medarbetare inom företaget. De senaste åren har byggfirman haft en uppåtgående utvecklingskurva och har kunnat utöka antalet anställda.

Idag arbetar Amfix Bygg ut mot både privatpersoner och företag och driver projekt som inkluderar större etableringar som totalentreprenader och till- och ombyggnader hos privatpersoner. Avtalet som finns med Elgiganten och gäller reklamationer och köksmontage gör att företaget får en spridning även utanför Uddevalla.
– Vi har många återkommande kunder eftersom vi har hållit på så länge. Relationer är viktigt i det vi arbetar med, säger Håkan Bäckman, delägare på Amfix Bygg.

Oavsett var Amfix Bygg utför sina projekt hyr de alltid av Persson Hyrmaskiner och mestadels i Uddevalla. Avtalet skrevs nästan direkt när Uddevalladepån öppnades 2010 och sedan dess hyr Håkan och hans gäng bara hos Persson Hyrmaskiner.
– Vi hade kontor nära depån så vi var ganska snabba in. Vi är supernöjda med servicen och hyr inte av någon annan. Anders och hans gäng på Persson Hyrmaskiner löser allting åt oss, säger Håkan.

Mindre maskiner hämtar medarbetarna på Amfix Bygg direkt på depån och de har även hyrt av andra depåer inom Persson Hyrmaskiner. Vid uthyrning av större maskiner som hjullastare och liftar arrangerar Persson Hyrmaskiner alltid transport ut till byggarbetsplatsen. Då ser Anders och gänget till att rätt maskin levereras på rätt plats vid rätt tid. Ibland kan maskiner behöva transporteras från en annan depå än Uddevalla för att se till att Amfix Bygg får det som de behöver.
– Jag vet inte hur de alltid lyckas lösa det men det klaffar alltid, säger Håkan om hur Anders och hans medarbetare alltid ser till att lösa de transportutmaningar som kan dyka upp.