Donaldh har arbetat på Persson Hyrmaskiner i snart åtta år. Karriären började med tips från vänner och idag kan du träffa på honom på samtliga depåer inom företaget eller ute hos kund, meckandes med en maskin.

I bakfickan finns en utbildning som fordonsmekaniker med inriktning på tunga fordon som exempelvis lastbilar och entreprenadmaskiner. Under sina år på Persson Hyrmaskiner har han arbetat som bland annat mekaniker och med supporttjänst. Idag är han servicetekniker med egen servicebil och hjälper främst kunder med service av maskiner ute på byggarbetsplatserna.

Donaldh berättar att ena dagen kan det vara fem kundbesök och den andra ett eller inget. När han inte är ute hos kund ser han till att stötta de andra serviceteknikerna inom företaget. Då kan han få samtal från exempelvis depån i Kungälv som behöver hjälp med en reparation eller arbeta med en större reparation i Stenungsund.
– Varje dag är sig olik. Jag utgår hemifrån med servicebilen och kan börja dagen var som egentligen. Oftast börjar jag i Uddevalla eller Stenungsund men när en kund ringer kan jag ta mig överallt i regionen för att hjälpa till. Då ser jag till att fixa det kunden behöver hjälp med och delar ofta med mig av tips, säger Donaldh.

För både Donaldh och Persson Hyrmaskiner är det viktigt att maskinerna fungerar. För att minimera onödiga driftstopp ser man till att arbeta med regelbunden service som exempelvis oljebyte.

Under åren har Donaldh byggt upp en stor kunskap och utvecklats i sin roll. Han berättar att han har byggt upp ett brett spektrum om många maskiner. Samtidigt växer företaget och det behövs fler medarbetare, idag är Donaldh en av fyra tekniker på bolaget.
– Vi som har jobbat här länge är duktiga på att dela med oss av vår kunskap för att hjälpa varandra men också till nya medarbetare. Vi är gärna med och lär upp.