År 1999 slog dörrarna upp för Persson Hyrmaskiners depå i Kungälv. Nu jobbar här ett glatt gäng som alla har arbetat flera år i Kungälv. Följ med när vi hälsar på!

2017 hade depån i Kungälv nypremiär. Då var det dags för nya lokaler i industriområdet på Solbräckegatan och det firades med en invigningsfest med kunder och personal. Idag har depån kvar flera kunder sedan starten.

Johan Helldin klev på som depåchef i januari 2018, efter en liknande tjänst inom branschen. Han har arbetat i Kungälv i nio år och har bra koll på området och har kommit bra in i gänget.
– Alla här ärväldigt välkomnande och vi är en sammansvetsad liten grupp. Vi kompletterar varandra och hjälps åt. Det är jättekul att se hur engagerade alla är och att vi alla vill framåt, säger Johan Helldin.

En dag på depån
Det första som görs varje morgon är att gå igenom dagordningen för att se vad som händer under dagen. Planeringen har man gjort innan så det ska vara enkelt att komma igång på morgonen. För att det ska vara smidigt att leverera maskiner till kunder och för de kunder som kommer till depån och hämtar maskiner ställs dessa fram. När morgonruschen har lagt sig är det dags för den gemensamma frukosten, som är en tradition på alla depåer på Persson Hyrmaskiner. Då pratas det om allt mellan himmel och jord, både jobb och allt som händer utanför jobbet. När frukosten är avslutad är det bara att köra på och det ringer nästan hela tiden resten av dagen. Då gäller det att ordna fram maskiner till kunders beställningar dagen efter. Finns de inte på plats i Kungälv ska de transporteras från någon av de andra depåerna.
– Vi har en stor fördel inom Persson Hyrmaskiner att vi har en maskinpark som fungerar som en flytande flotta. Det betyder att vi levererar en maskin till en kund även om vi inte har den i lager här i Kungälv. På så sätt säger vi inte nej till våra kunder, säger Johan Helldin.

Efter lunch är det samma visa, telefonen ringer nästan konstant med kunder som hör av sig med nya bokningar eller ändringar av befintliga. På eftermiddagen blir det också en hel del planering för att förbereda alla transporter dagen efter.
– Det är kundkontakt från öppning till stängning. Alla våra kunder är i stort sett stammisar men vi har en del nya också. Många tycker det fungerar bra, är enkelt och att vi kan hitta en lösning snabbt. I Kungälv har vi ett brett sortiment och en väldigt stor maskinpark för anläggningen, berättar Johan Helldin.

Magnus är den som har arbetat absolut längst på depån, sedan 2005, och arbetar som servicetekniker. Micke har varit på plats i cirka nio år och arbetar som servicetekniker men tar ibland på sig rollen som uthyrare. Innan Malin började på depån var det inte helt klart att hon skulle hamna i uthyrningsbranschen. Persson Hyrmaskiners tidigare VD, Joakim, fick höra att hon var i karriärbytartankar och slog henne en signal. Nu är hon uthyrare och trivs som spindeln i nätet, som hon själv beskriver det. Karl är chaufför och ser till att transportera maskiner till kunder och mellan de olika depåerna. Det är alltså inte ovanligt att stöta på honom hos de andra depåerna i Uddevalla, Stenungsund, Trollhättan eller Göteborg.

 

Om Kungälvsdepån

  • Den andra depån som Persson Hyrmaskiner öppnade.
  • Totalt har depån bytt plats fyra gånger i och med behovet av större lokaler

Telefonnummer:
0303-921 30 

Öppettider:
Mån-Fre 07.00-16.30