Elinsta Nät är ett ungt företag. Efter starten 2012 har de bytt ägare och är nu totalentreprenörer inom fiber och markarbete. Och ägaren Dan Johannesson har alltid brunnit för grävmaskiner.

För snart sex år sedan grundades Elinsta Nät som en del av företagsgruppen Elinsta. Fyra år senare, 2016, köpte Dan Johannesson ut företaget och står nu på egna ben. Idag är de 15 anställda men nästan lika många till hyrs in i de olika projekten. Och kvalitén är fortfarande hög. All inhyrd personal arbetar tillsammans med fast anställda och följer företagets leveransstandard.

De flesta arbeten som schaktföretaget utför är inom fiber. Som totalentreprenör är de unika inom området gentemot deras konkurrenter. Det betyder att de kan sköta hela projektet själva, från start till slut.
–  Utifrån förutsättningarna vill vi kunna lösa allt. Vi har en bred kunskap och vi är stolta över de jobb vi utför, säger Dan Johannesson, ägare av Elinsta Nät.

Dan kom i kontakt med Persson Hyrmaskiner för cirka tre år sedan på en kundresa med CAT. Med på resan från Persson Hyrmaskiner fanns VD:n Joakim Dahlgren, marknadschef Johan Lindström och depåchef Tommy Börjesson.
–  Vi fick en jättebra personkemi under resan och i efterhand har de arrangerat event som lett till att man träffat kunder och samarbetspartners. Persson Hyrmaskiner är bra på att binda ihop sitt kontaktnät och föra ihop entreprenörer med varandra, det är högt uppskattat.

Trots att Elinsta Nät har en egen maskinpark med bland annat grävmaskin, fräsare, kabelplogar och lastbilar behöver de hyra in externt. I dagsläget har de två till tre grävmaskiner, kompressorer, markvibratorer och hjulgrävare från Stenungsundföretaget. Det mesta hyrs av Tommy på Göteborgsdepån och kontakten är kontinuerlig, minst en gång i veckan.

Vad som skiljer Persson Hyrmaskiner från andra maskinuthyrningsföretag är flera delar.
– Det är ordning och reda. Är det någon maskin som inte finns, då löser de det och vi får ständigt frågan om det är något vi behöver. Persson Hyrmaskiner är ett stort företag men de känns små eftersom de ser kunder som individer, säger Dan.